De Minyak kinderen

Dorpskind Dorje_YidonDag, ik ben Dorje Yidon en ik ben acht jaar. Ik woon samen met mijn vader Choder, mijn moeder Namka Wongmo , mijn zusje van zes en mijn broertje van twee jaar oud. Mijn vader is timmerman en mijn moeder werkt op het land. Ik help mijn moeder vaak. Ik geef de jaks eten en zorg voor mijn kleine broertje en zusje. Daardoor heb ik weinig tijd voor een hobby of om te spelen. Later wil ik niet op het land werken, want dat is zwaar werk. Ik wil graag met computers werken op een kantoor. Daarom is school heel belangrijk voor mij.

 

 

 

 

Donatiekind-Lagshed-JordenHoi, mijn naam is Lagshed Jorden en ik ben tien jaar. Ik woon met mijn moeder Dolam Salmo (Dolsal genoemd) bij familie, want mijn ouders wonen niet meer bij elkaar. Ik heb een oudere broer van vijfentwintig en ik had ook nog een zus, maar zij is vorig jaar overleden toen ze twaalf was.
We zijn nomaden. We hebben altijd een kudde jaks gehad, maar die hebben we vorig jaar verkocht om de operatie voor mijn zus te kunnen betalen. Ik wil later leider worden, zodat ik mensen kan helpen om vreedzaam en in harmonie te leven.